Tro, hopp och tjock

Nu har jag sett att bekanta har tittat en extra gång på magen men de vågar inget säga. Jag fattar. Jag tittar mig i spegeln och tänker:  Det är en BEBIS därinne med som håller alla kakor sällskap. Jag är inte bara tjock. Faktiskt.
Jag längtar efter större mage. Men det här har jag ju gjort förut så nu vet jag ju att det egentligen är väldigt korkat att längta efter Stora Magen. För när väl Stora Magen har tagit över så är den verkligen Stor. Putta-ikull-saker och vakna-på-natten-föratt-vända-sig Stor.
Men ändå finns det ett behov att slippa få de undrande blickarna. Bara få puta lite extra med magen och stånka och ojja sig över alla gravidkrämpr ( som jag by the way har kommit ganska lindrigt undan med for the time beeing).

Nu när jag har suttit framför datorn, och förhalat vattningen av mammas blommor i säkert tre timmar, har jag känt iaf tre sparkar. Mycket tydliga och jag är säker på att det är bebisen. Det är iaf två veckor sedan som jag kände bebisen för första gången. Men nu är jag helt säker. Jag kände väl igen de små rörelserna. Its all coming back to me now. ;-)

Läste precis på FL att Jessica ( som jag var kompis med när jag var barn) har fått en liten tös. Grattis grattis!
Hon har en pojk sen innan och jag kände att där har vi ett bevis till!
Ett till bevis på att man inte bara får pojkar när man väl krystat fram en. Känns mycket bra eftersom jag hemskt gärna vill ha en tös som jag kan klä ut till en liten marängtårta. ;-D


Ja! Jag är tjock! Jag är på smällen!

Det blev långt men stå ut!

Jahapp.
NU är vi äntligen hemma från badet och jag har tio minuter över innan jag ska röda håret.Det var cruising här i stan i lördags. Få snygga bilar och en MYCKET fascinerad Kaspian. "Göschnygg mamma!" upprepade han med tindrande ögon hela tiden. När han inte pratade om glass vill säga. ;-)
Mcyket folk och en del man kände igen. Haha. Jag såg ett av mina ex. Han är lika gammal som jag. Vet ni varför jag skrattade rått? Ni vet hornen-ploppar-fram-ur-pannan rått? Föratt det är alltid lika roligt när man har blivit illa behandlad av någon när man ser att ödet tar ut sin rätt på dom ... Han har väääldigt högt håsfästa om vi säger så. ;-) Moahahahha!
Vi hade hursomhaver roligt och kom hem dundrandes vid 10 över 10.Bilbingon var kul över förväntan och jag måste göra detta asap igen. Ewa är kanonkul att umgås med och vi hade så roligt. Det var en thrill kan jag säga att vara 4 nummer ifrån 30000kr. Såhär går det till:
Massa bilar som står parkerade på en fotbollsplan med alla möjliga sorters folk i, i Axvall. Det är väldigt noga med att man är tyst. Varför är jag inte säker på eftersom det krävdes att man var i Falköping föratt inte höra nummren som ropades
Men mycket nöje för liten peng. Man kunde vinna 13000 på ena spelet och 30000 på andra och "småsummor" på de andra. Jag fick 14 brickor för hundringen. Himmla grejjt alltså.


Igår och idag har vi badat. Eller kanske inte jag så mycket. Min förmåga att kontrollera kroppstemratuern har försvunnit helt och jag kan inte vara i vattnet för jag fryser som en idiot och jag kan inte vara i solen för då smälter jag till en liten blöt hög. Jag satt under ett medhavt parasoll ist.
Men Erik och Kaspian har badat som två sälar i Pankas läskiga vatten.Håhå. nu ska jag blanda henna och ladda in bilder.


Muffins

Nu lyssnar jag på Björn Rosenström. Det är lite sommarfeeling.

Jag ska spela bingo ikväll. Tantvarning. Men det ska bli jättekul. Bilbingo minsann. jaja. Med kvällskaffe. Smaka på den du!

Sitter och är lite i valet i kvalet om jag ska ändra designen här. Tycker ni?

Gossarna är o Badar och jag ska baka kladdis. Mumma.

Melissa Horn ÄR hemskt bra alltså.

Sicket sommarvär!

Ja bonnig som man är.

Iallafall så var jag och Erik och spelade minigolf i tisdags. Jag kickade ass ( jag fick 106 p och Erik 75 p. Mest vinner...?) och Kaspian var ute och partade med sina kompisar så honom åkte vi och hämtade framåt ett sådär. Liza satt hemma hos oss och sörplade vin så hon hade deckat på vår soffa. Erik som är världens starkaste man bar in henne i gästrummet så hon inte skulle vara ivägen. Kaspian hade ju bjudit in sina fotbollspolare så de skulle efterfesta. Alla var härligt bakis igår morse och vi körde hem allihop.

Igår såg vi faktiskt också den nya Batman filmen. Jag gillade att den inte var så serieteckand samtidigt som jag tyckte att det tog själva Batmankänslan ifrån den. Onödigt lång dessutom. Man blev nästan lite långtråkad. Jag tänker inte kommentera Heath Ledger. Punkt.

Jaja. Det var någon som sa att man har så roligt som man gör sig. Så deså.

Tack Liza föratt du var barnvakt!

Förresten

Så är jag himla gla för jag har fått nya läsare var da!Kaspian, Min mage idag, Jag, Min överförfriskade groda som Erik tyckte skulle förevigas.

Avbetning (... det lät ju himla sexigt.) Och Vänner.

Jag vet inte hur jag ska börja riktigt. Det finns saker jag vill skriva om men det känns inte som att det finns tillfälle/lust/ork att börja bita i dom.

*FRA-lagen
*Rökning under graviditet
*Speedo chock gånger tvåFRA- lagen

Ja det är väl en väldigt korkad ide? Varje gång jag läst något om detta så har det slutat med att jag har spottat och fräst.
Vad hände med den personliga integriteten? Jag funderar på att låta min post ta vägen förbi Reinfeldts brevlåda innan jag får hem den.  Jävla puckon!
Det bästa hade väl varit om de hade för det första; folkomröstat, för det andra; om de hade för fan tänkt igenom lagförslaget innan de lade fram det, för det tredje; hade lagt in att det skulle bli lättare att få domstolsbeslut på att få avlyssna personer som handlade misstänkt.
Inkompetenta puckon!
Nu vet ni ju vart jag står.

Rökning under graviditet

När Kaspian kurade i min mage så läste jag mycket inne i forumet på
FL. Förutom rabiata kärringar så fanns det människor som försökte rättfärdiga rökning under sin graviditet. En del hade fått rådet att hellre fortsätta röka än att utsätta sig för den stress som det skulle innbära för dom att sluta tex.

Jag har själv rökt. I flera år. När jag gjort gravtestet och fick reda på att jag väntade barn ( med Kaspian) så slutade jag där och då. Vad fanns det för anledning att fortsätta?

Två saker vill jag bara tillägga: Vill du ha ett glas vin till ciggen? Eller kanske ta en helkväll med tjejjerna?
Jag anser inte att man har vad som krävs föratt skaffa barn om man inte ens kan "ge upp" rökningen. Thats it.

Speedo Chocken

Nu kommer en, nej, två roliga händelser. Eller traumatiska. Det beror på.
Vi åkte till stranden vid Simsjön för x veckor sen. Där ser vi min svärfars bil. Kul tänker vi honom letar vi upp. Sagt och gjort så baxar vi ur alla grejjorna ur bilen ( haha som Rudolf i Sunes sommar ser vi ut när vi ska bada hahaha) och tågar iväg. Nere på stranden hittar vi Eriks pappa. Vi hittar Eriks pappa enbart iförd Speedos.

Någon vecka senare hälsar vi på Eriks mamma ( de är skilda sen medeltiden) och hennes Hans. Hans iförd Speedos (och visserligen trätrallor men det tar itne bort effekten av brallorna direkt).

Är detta någon ny trend? Varför inte gå ut med en varning isåfall? Eller är det ett tecken på något större gudomligare?(Kollade precis resultatet på Dagens Dubbel som vi spelade på idag. Vi vann 78 kr! )
Och Vänner

 När man träffar gamla bekanta så betas det sedvanliga av : jobb, villa, volvo, barn, semester. Sen vet ingen vad de ska säga och helt ärligt är man väl inte så himla intresserad heller? Isåfall hade man ju varit mer än gamla bekanta? Sen säger man att man ska träffas o ta en fika någon dag för det var ju så längesen. Men aldrig hör man av sig. Det blir ju så obekvämt. Tänk om man inte skulle komma på något att säga? Eller om man skulle verkligen trampa i klaveret?

Jag har en svaghet ( Eller ja. En i mängden). Jag är mycket väl medveten om den och skäms som en lort över den. Alltid när jag pratar med en kompis eller vän så säger jag att jag hör av mig. Men det gör jag aldrig.
Jag tycker verkligen  att det är så kul att prata med dig osm jag sa i telefon och jag vet inte vad som gör att jag inte ringer upp. Tro mig när jag säger det : jag har alla intentioner att ringa upp men ja...
Mina analyser har varit jobbigt många men jag tror att det kan bero på glömska i kombination med prestationsångest. Jag får prestationsångest av det mesta så det skulle vara logiskt.
Jo iallafall: Ta det inte som attt jag inte vill prata emd dig! Ring upp mig istället! Det är bättre.

Gud va skönt att ha det sagt.


Vänner ja. Mina vänner.
Med en blick vet den andra vad man tänker.  Det är så knäppt men ibland kan jag känna att vi är samma  själ delad i flera delar.
Äsch dy vät vad jah menar.

Älskar er. Verkligen.

Strålande!

Jag är på strålande humör! Det luktar rökelse, bra musik lyssnas till och jag är på genuint bra humör. Strålande!

Dagen började med ryggont men med sängliggande och  "Dharma och Greg" botades det och det är nog därför jag är så trevlig att umgås med idag. ;P

Vi var i Skövde igår ( Erik, Liza, Micke med två ohängda vänner och jag) och såg "Hancock". Det var faktiskt en mycket bra superhjälte historia och olik de andra på ett bra sätt. Vi kom  överrens om att det är en bra film. GÅ och SE. Eller stanna hemma och se. Hur "olaglig" du nu vill vara. ;-)

Är fortfarande på odrägligt bra humör ! Det var längesen jag var det. N uska jag bara hitta nånstans att göra av det...


Äntligen alldeles själv!

Nu är det tomt härhemma! Erik och Kaspian åkte precis till "Nao" ( farmor) föratt hämta alla Kaspians kläder som vi glömt i torkrummet i deras källare.

Jag är helt själv hemma! O ljuva ensamhet!

Detta innebär högt gastande/sjungande/ njutande och inte ett uns städande, plockande eller härligt tjatande. Bara jag Melissa horn och glass med noisettekräm på. O ljuva ensamma stunder. Som jag saknat er.

Home at last

Det är knäppt att man kan längta hem så som jag gjort. Så kort tid men ändå så långt borta.
Kaspian satt i soffan och tittade bedjande på mig och sa att han ville åka hem. Det vill jag med sa jag.
Nu är vi hemma. Det är skönt.

NU har jag äntligen svarat på de fina kommentarerna. Jag gjorde det som
Skinheadbarbiedoll brukar göra så gå in där du skrev så finns det svar där.

KRAMAR!

(haha jag höll på att skriva "krammar!")
( förövrigt har ni säkert märkt flera gånger att jag är urusel på att skriva inte som gärna blir itne. Det blir så ibland när jag ahr bråttom.)

"Gypsyvacation"

Vi är inne på sista dagen för oss själva i det yberstora huset i Skara och har inte ätit glass eller nått. Kaspians tänder ( de jättestora längst in) fick för sig att de skulle komma just den här helgen och det är ju bara att finna sig i situationen. Feber, suppar (=supositorer= medicin i rumpen ) och jos,jos,jos. Stackars knyttet är som ett litet portabelt element.
Just nu slafar han iaf och jag har varit ute o plockat körsbär, hallon och norpat några rabarberstjälkar i trädgården.
Det var lite snopet att försöka få ihop till lite hallon. De har varit tvungna att flytta på buskarna eftersom de inte ville ha dom rammade av grävmaskinen och det har tydligt påverkat bärväxten.
( nu ringde mamma och undrade vart vi var någonstans. haha jag som pratade med Jossan typ tio minuter innan vi åkte i torsdags. Tonåringar.)
Iaf så  lovade jag Erik at göra rubarbpie igår så nu får jag väl se till ovara lite huslig då!

Hoho! Igår så brakade åskan lös! Blixten slog ner en liten bit härifrån men det kunde likagärna varit i grannhuset. Det lät som det iaf. Har aldrig hört en sån jävla smäll förut.
Micke o Kicki var här o fiakde och hennes mage hade blitt stor. Hon var tvungen att åka till jobbet och Micke blev kvar och jag, mitt ägg, glömde att fråga Kicki vilken vecka hon var i . Så jag frågade Micke. Men jag hade ju glömt Regeln. karlar kommer inte ihåg födelsedata, bröllopsdagar, vilken färg man har på ögonen och kommer naturligtvis itne ihåg vilken vecka man är i när man är gravid. håhå ja.
MEN till hans försvar så kom han ihåg att de är beräknade till ( var det femtonde Micke?) november.

Jag längtar tills magen börjar synas ordentligt. Det känns totalt annorlunda nu mot med Kaspian. Lugnet och säkerheten är lägrad och jag tänker inte ens "Vad är det jag har gett mig in på?... IGEN?". Faktiskt gör jag inte det.
Nu så känner jag att jag kan kräva att det ska bli en tjej. Med K så kände jag mig manad att alltid tala om att jag i första hand ville ha ett friskt barn. Men vem vill inte det?
Barnmorskan frågade mig hur vi skulle ställa oss till ett barn med tex Downs.  "Ett barn är alltid ett barn," sa jag, "och det är  få förunnat att få ett speciellt barn . Blir det så, så blir det så. Det är fortfarande mitt barn."
Det är något som jag står fast vid.
Iallafall så känner jag inte behovet av att påpeka att jag vill ha ett friskt barn. Jag vill gärna ha en tjej. En L***L**. En Z*** är givetvis superbt det med, its a fiftyfifty chance u know! ;-D

Haha glad och lugn.

Tusen tack för alla Grattis! Jag har lättare föratt lipa nu och jag behöver nog inte säga mer än så? ;-P Skriver svar ordentligt väl hemma igen.

KRAMAR TILL ER!!!!


Michelle: *kramar om hårt*


"lillsemester"

Nu bor vi i Skara över helgen. Vi ska äta Lejon o Björnglass och eventuellt ha grillkväll med några kompisar. Det ska bli skönt att komma bort lite.
Eftersom huset vi bor i renoveras lite så vet jag inte hur det blir med internätet men det märker vi la! KRAMEN!

Oj jag kom på att jag glömde att tala om vad vi såg förut! Nere på Fåraberget gick det en häst med en konstig mojäng som en kille åkte på i bak. När vi kom närmare visade det sig att det var en gräsklipparhäst!  Skitball. På ställningen i bak hade de monterat såna handgräsklippare ni vet som man brukar få slita arslet av sig föratt ens kunna flytta. Hästen gick fram och tillbaka med den där och klippte.  Så himla bra ide tycker jag.

KRAMEN!

Inbjudan

Nu fick vi precis en jättefininbjudan till bröllop! Den roligaste jag läst och finaste faktiskt hittills (bara att Rädis ska vara toastmaster tar alla priser hahaha.).
Så nu blir det två bröllop i September. Föratt itne tala om alla födelsedagar.
Men jag blev så glad över inbjudan. =)
Det slog mig precis att min mage kommer ju att vara gigantisk då... *hm*

"Sen en tid tillbaka"

är en låt av och med Melissa Horn. Låt nummer tio på skivan. Sätt på den. Den är bra. Finns även på youtube men fynnkar inte att lägga här tyvärr. Men njut .

Glesbygdssponsring

Igår blev det en tripp till bonnaland och bisonrike!
 På vägen in ( eller ut kanske man säger ?) så åkte vi genom hålorna som estetiken glömde och jag undrar om folk på landet ingen smak har alls, samt om man verkligen FÅR ha vad som helst i sin trädgård?!

Vi förväntade oss inte så mycket sanningen att säga och blev ganska förvånade när vi kom till utkanterna av Trädet.  Det var tjockt med bilar i hagen aka parkeringen. Man kunde åka häst och vagn till själva fältet där hålligånget var men Kaspian skulle åka i sin egna vagn så vi gick. Framme så väntade hoppborgar, indianshow, ponnyridning, käk, bisonsafari och folk.
Bilder säger mer än tusen ord.

   

Eller ja kanske inte tusen ord men dom summerar ganska bra. ;-)

Dessutom hittade jag "huset" där de spelade in Gilbert Grape. Håll till godo!Min Emma var här hela dagen idag nästan och gud va det var skönt. Hon är den lättaste människan att prata med och att vara tyst med. KRAMAR!

Vi firade Jossan med. Hon börjar bli stor . Idag fyllde hon tonåring.

Senaste

Jag har inte haft mycket att göra jag har bara undvikit datorn. ;-) Faktiskt så har jag inte gjort så mycket men inte vetat vad jag ska skriva.

Emma ringde med MYCKET glädjande besked. Cystan har spruckit så nu är hon "bara" gravid. Mitt leende går från öra till öra. Nu kan vi ju verkligen äntligen handla mammakläder tillsammans! *krama Emma*

Igår så var jag och mamma på stan och skulle komplettera Jossans födelsedagspresent. Jag fyndade kallingar till min numera blöjfria son. *Mycket stolt minsann*
Igår var även första dagen på länge ( vet inte exakt hur länge. När man är slacker va, så tappar man begreppet om tiden liksåm) som jag inte sov till mittpådagen. Gårdagen kändes som århundradets längsta dag.

Imorgon diskuteras det "
Bisonfestival" i Trädet. Okej jag ska förklara. "Bisonfestival" innebär , efter vad jag fattar av annonsen iaf ;-), att det samlas en hoper galna bisonuppfödare så man får se deras kreatur och diverse aktiviteter såsom lassoshow, indianshower* (?) och ponnyridning. Detta tycker vi låter ganska så festligt och diskuterar ett besök.

Tankarna växer om att gå på Melissa Horn spelning senare i sommar men vi får väl se.

Annars fikas det med den enda grannen som är normal, pratas med systrar i telefonen och gosas med Kaspian.

Vi väntar fortfarande på att få ballofixer från pappa så vi kan installera vår diskamaskin. Dessutom ska det kompletteras med en ministereo i köket så det blir lite roligare att diska det lilla som i framtiden blir handdiskat. Fast senare när vi är rika ska vi anställa någon som sjunger i vårat kök för husan som stoppar i och ur disk ur maskinen.
*hahaha jag var precis inne på hemsidan för detta evenemang och greppade att det är indianSHOW inte frågan om något annat så som jag tänkt. Typ babyshower fast med indianer. hahaha