BLÄ dag

Ångest är här idag och hälsar på. URK.

Eriks rygg är totalt kass med. Det blev värre liksom.

En stilla Undran mittinatten

Måste man lära känna världen föratt lära känna sig själv?

ja e fuk

ja det är jag. Alvedon och piggelin. Prutt.

"chefen" är förstående. Vi kunde putta på sista provpasset idag. Turtur!

Nu ska jag ligga ner. Mår crap.

trillerill

Jag har ju glömt att skriva om helgen.
Fredagen var som bara fredagar kan. Jag hade planerat minutöst noga hela dagen men så tabbade sig en grej och sinkade dagen. Typiskt. Men jag träffade Mickan. Hon har precis kommit hem från Englandet äntligen! Vi fikade och hon satt mittemot alldeles vuxen, målmedveten och vilsen samtidigt. Lugn och med massor av insikt. Kanske borde jag åka till England?
Det var så skönt att träffa henne igen och vi pratade som jag bara kan prata med henne. Te snart?


Vi firade Erik och mig i lördags med att hans släkt kom hit. Det var fika och stim. Sen på kvällen kom min Emma och hennes Martin med vår nya soffa på flak. Vi käkde middag och var vuxenmysiga. haha parmiddag ;D

Söndagen innebar något som kändes som bakfylla för mig. Alltid när det har varit mycket folk runt mig blir jag löjligt trött dagen därpå och känner mig bakis. Socialfobi haha.

Igår så var mitt första pass som kundbokare. Det var ett provpass och jag sitter och ringer hemifrån.
Mot all förväntan kan jag räkna de som otrevliga på ena handen. Då ringede jag ändå typ 200 pers igår. Inte många som svarade men det var nästan bara trevliga kvinnor.
Kändes mycket bra och min första bokning gjorde jag en kvart efter att jag börjat.  Sen att jag bara gjorde tre bok under kvällen ( 17-21) det behöver vi inte låtsas om lika mycket.
Ikväll ska det gå bättre.
Erik var ute inatt och körde tidningar.

Obs!! nedanstående kursiva text valfri. Sammanfattning i fet text nedanför.
(Det var en väldigt osovig natt. Kaspian vaknade ca 5 min innan Erik kom hem vid  kl 4,20 ca. Eftersom han vaknade vid halv ett första gången och inte somnade om förrens en timme senare tyckte jag att det var väl hemskt onödigt. Ännu onödigare var att han vaknade vid kl 6 imorses och inte ville sova en stund till innan dagis.)
 Väldigt lite sömn. Trött. Ska sova lite till nu.

Vojne vojne

Jag känner mig lite lessen. Men jag vet inte varför. Det är inte så jag toktjuter eller ens fäller en tår. Men det värker lite i kanten mellan näsan och längst bak i halsen. Det känns lite ledsamt bara.... det hela.

Man börjar ifrågasätta om man gör saker rätt. Om man överhuvudtaget borde göra dom. Blä va tungt.

Är det föratt löven prasslar under skorna när man går ut? Eller är det kanske bara så att jag behöver ta mig ett rejält gråt ibland?


Nu är klockan mitt i natten igen och jag ska sova. Jag tycker så mycket om vår lägenhet på kvällarna för den blir så murrig och go.  det är svårt att komma ihåg att lägga sig i tid då.

Kirby

Nu sitter jag o väntar på att en kille från mitt nya förhoppningsvis jobb ska ringa upp. Jag hoppas innerliget att han ringer innan tolv som han sa för jag är swamped med saker att göra resten av idag.

Herregud vilken bra svenska jag har! ;-)

BTW. Tänk vilken urbra situation jag sitter i.
jag:
 " Hej jag heter Jolene Bardh och jag ringer eftersom jag har en överraskning från din vän Jörgen. Han fick nämligen en demonstration av vår dammsugare i veckan och trodde att du skulle vara intresserad. Så vi bjuder på en rengöring av dina mattor närhelst du har tid för ett möte."
Agda 87 år:
"Vad sa du att du hette sa du?"

Smidigt Jolene. Lina kanske? Eller kanske AnnSofie?

Tråkigt värre.

Manchester U spelar på tv nu. Gissa tre gånger vad min gubbe gör?

Vi som skulle möblera om härinne. jaja. God kvinna reder sig själv.

Idag har jag varit på AF. Det är alltid lika spännande. Först och främst föratt de begär leg. Har man inget leg så får man allt se till att skaffa det innan man kommer och tror att man minsann ska få skriva in sig. Joho! Det är faktiskt så!
Inte ens banken har så hård legkoll som de har på AF.
Mycket bizzart. Som om någon annan skulle klampa in på AF och låtsas vara jag? Haha! Det är tydligen eftertraktat att vara arbetssökande!

Sedan när man är inskriven och registrerad så får man en tid hos en handläggare. Vad gör man på den här tiden?
På de möten som jag har varit på så har vi satt oss ner och han har tittat beklagande på mig. Sedan har han lagt fram sina förslag till en lösning. Förslag som jag redan gått igenom i huvudet och vi antingen inte har råd med eller inte kan.  Med andra ord slösar jag bort en helt timma på att diskutera idioti med någon. Tid som jag kunde lagt på jobbsökande.
Jaha. Han lägger upp en "handlingsplan" som det inte står något i annat än en tid för nästa besök.

Det hela är mycket givande.

Jag kan inte begripa varför de har kvar instansen överhuvudtaget faktiskt. And dont get me started on jobbsökarkurser.

Nu kan man ju fråga sig varför jag som gravid har börjat söka jobb o börjat ränna på AF i början av sjätte månaden. Hm. Jag har sökt lite tidigare med givetvis. Det känns inte motiverat med tanke just på att det itne finns en kotte som skulle anställa mig. Jag kanske blir kallad på intervju men då ser de ju magen.
Min lösning är att söka jobb som tex besöksbokare hemifrån.
Jo jag måste eftersom vi måste vända oss till soc föratt få livet att gå ihop nu. (Det är superångest framkallande men söker jag bara jobb hela tiden slipper jag tänka så mycket på det.)
De kräver att man är inskriven på AF och söker en sjuhelvetes massa jobb. Annars får man ingen hjälp av dom. Det är flera andra saker de kräver av en och en del av dom tycker faktiskt jag är lite ... integritetspåträngande.

Jaja. nog tråkigheter.

Nu måste jag ner i tvätten.

Ojojoj

Jag hittade precis den här på youtube via en annan blogg. Ojojoj...


haha noll minne alls.

Jo jag har ju totalt glömt bort att jag har varit på bröllop och nästan hela lilla familjen har fyllt år och att bilder är hemskt tevligt! hehe.
Men jag har jättesjåvigt med att lägga in bilder här. En i taget i hundra år.. Hur gör man om man vill ha in fler åt gången?

Kaspian är snabb i svängarna härhemma. Han är till och med så snabb att han lägger på egna ljudeffekter när han girar runt. "iiiii!!" låter det när han tar kurvorna. hahaha

Ska se om jag kan lösa det här med bildproblemet eller om jag ska skaffa mig en såndäringa bilddagbok som kidsen har...

Michelle!

Det är så att ibland måste man hinna ikapp livet och ibland måste livet hinna ikapp en. Det är trixit det hela. Huvudsaken är att man har en kudde att sova på och en vän som kramar en när det blåser kallt.
Mumsegumman.
 Chilla lite och känn inga måsten eller krav. De finns där föratt du gör dom. Tänk på det.
Ät lite choklad. ;-)

Med kärlek.

Donnas och deras choklad


Diamanten är kvinnas bästa vän heter det har jag hört. Men jag vill bestämt dementera detta! Statistiken visar att det är choklad. Är det någon som är chokad?
Som gravid ( jag skyller på det nu. Förut så var jag liksom bara sugen) nu så är choklad min absolut största last. Helst Apelsinchoklad. Med lite crunch i. mmmmm....
Ett oändligt antal gånger har jag sagt till Erik: "Hur mycket jag än gnäller eller hotar så åk inte i sista sekund och köp choklad till mig. Nu får det liksom var bra på ett tag."
Två timmar senare så tittar jag på honom och frågar lite trevande om han kanske är godissugen...
Där finns det två vägar att välja för mannen.
"Ja! Herregud va jag är godissugen! Vi MÅSTE ha lite choklad! Jag åker på direkten!!!"
Preeeecis skulle den ultimata mannen svara.
Han skulle inse att jag redan har diskuterat med mig själv och bannat mig själv i minst en timme. Han skulle inse att det var jag som gick i skåpen i jakt på något som kanske skulle var lite chokladigt så jag slapp göra det pinsamma och fråga honom. Han skulle inse att ibland kanske man förhastar sig i sina livsbeslut. Han skulle inse man kan inte ta så allvarligt på saker som en kvinna som precis sett på "Du är va du äter"  säger.
Framför allt; Han skulle inse att ibland behöver man lite choklad föratt få känna sig lite mänsklig igen.Min man han tar den andra vägen....

Fin


Celebert besök

Ikväll fick Nina celebert besök. Johnny Depp i egen hög person serni.


Nu...

...precis samtidigt kommenterade jag o Mickan varandra samtidigt. Lite roligt faktiskt.

Bröllop igen!

I en vacker glänta i slutet av en bokallé blev Kristina och Johan inte bara ett par i sängen utan även på pappret. Medans vänner tjoade och tjimmade så regnade det friskt men allt var så vackert så vackert.
Sedan bars det av till Valtorp och festen med Bordsplaceringen. Inte vidare punk med bordsplacering var det någon som sa men det var tydligen inte någon som var punkig nog att orsaka uppror heller.
Det var tokgod vegetarisk mat till min bordskavaljers förträt. Svinavlare som han var tyckte han med sin norska gröt att osten och druvorna iaf funkade och tog sig en omgång till.
Momas Guns spelade medans alkoholen rann ner i folks strupar med en väldig och tjötig fart. Vissa blev för fulla och tjejjer hånglade upp varandra mot toadörrar. Karlar stod ute och rökte cigarr och Franz såg ut som en folkpartist. Vi gav bort en bröllopspresent med festivalartiklar däribland vita bönor. Nina blev sittandes i en fotölj och stirrade ut i intigheten medans den nya tatuererskan viskade i mitt öra att hon minsann kände igen mig. Jag i min tur skumpade runt med min mage och var den enda som var helt nykter hela kvällen. Detta ledde till konstaterandet att det var betydligt mycket roligare att vara nykter och komma ihåg allt än att snubbla runt och göra bort sig.
Roligt var det.
Grattis Johan och Kristina!

Rugguggla

Nu är Kaspian och jag uppe i ottan. Erik är bakis. Han var likblek när han kom hem igår. De åkte in till Skövde till Rockbaren och sedan åkte de hem med bil. En Erik med alkohol i kroppen går inte ihop med bilåkning I can tell you that much.
Iallafall så ska det tvättas heeela morron för sedan ska vi lämna sonen hos m&p och sticka på bröllop! Det ska bli så skojsigt så!

(permanentade håret igår fö och det blev inte som jag tänkt mig. Det är riktigt ruggigt idag. Ska se vad jag kan göra åt et sen.)

2 do:

-tvätta
- packa Kaspians översovningsväska.
-fixa inslagning av bröllopspresenten
-Ladda kamerabatteriet
-äta!
-Göra mig iordning
-köra Kaspian till m&p

Äh. Utan inbördesordning. innan kl 14.00 helst.

Gu va hungrig jag är.

Imorgon kanske Emma kommer hit ! Jippi!!!! :-D

Gomorron!


Han är så fin på morron när han kryper upp i sängen hos mig o Erik. Gosegrisen allan. Pussas o kramas och stjäl all plats o allt täcke. Han säger alltid så roliga saker. Som imorse halv sju tex:

" åh mamma! Du duschat! Lukta champinjon! "


Snälla kossor!

Jag vill inte passa in, jag vill passa på. - Cecilia Frode // Ängelen

Så väldigt förlösande. Tänk att ord har så stor betydelse.
              
-------------*@*--------------------

En undran:
När man säger: "Oskar kan häva trettio pints på en halvtimma! " så är de flesta karlar inte sena att försöka bräcka detta. Men säger man : " Oskar gjorde middag till sin tjej idag med tända ljus och sen gick de och såg den nya chickflicken på bio." så är det inte lika aktuellt att försöka bräcka Oskar längre. Plötsligt gäller inte längre "nära skjuter ingen hare".
How come?
Känns den nöten för svår att knäcka? Känner de oss inte tillräckligt väl? Eller är det så att " inget de gör duger ju iaf"?

-----------------*@*----------------------

haha. Vi handlade lite basics idag och jag står och väljer mellan mjölk som är laktosfri och mjölk som är laktos"låg". På den ena står det från snälla kor och på den andra ingenting.
Erik tycker att jag ska välja den som är helt laktosfri och jag utbrister " Men den här kommer ju från snälla kor! Jag vill ju ha  snäll mjölk från snälla kossor!" varvid halva befolkningen ute vid mejerivarorna kollar väldigt undrande , dock leende, på oss.
Men vem vill inte ha mjölk från snälla kor?

Min son

I bilen:
-Lyssna ajonmejden mamma!
-Är det bra då?
-Saslöst!

>.<  hehe

Sängdags:

-Äskar dig mamma!
-Älskar dig me!
-Mest i värden mamma!
- jaa dej me!

Fotboll i hallen:
-Jäss! Icket skott! ÅÅÅÅL pappa!

När Erik gör något bus:
-Nej pappa sluta nu!

När jag svär:
-Ne mamma . Inte fan. Attans!

Vi fångade en spindel förut som satt på golvet i vardagsrummet:
-Åh lilla gumman! ( med väldigt snuttepluttig stämma.)


Ätdags:
- Inte äta! Ja inte hungri. Ha ost?
-ja men då får du ha macka under osten.
-INTE ostmacka! OST!!!