Daugava

Så heter Lars nya album. Jag fick det ikväll av systrarna mina. Vi ska ju på spelningen senare. Liza sa att jag skulle bli besviken. Men tvärtom faktiskt. Han börjar hitta tillbaka till sitt forna jag. Det känns som att det inte händer mkt i hans liv direkt. Alla de upproriska känslorna som finns på de tidiga albumen är ersatta med en sorts känsla av att han har gått vilse men på ett moget vuxet och lungt sätt.  Det är ett klart uppryck sedan "Humhum från humlegården" som kanske var en höjdare att spela i  "Allsång på Skansen" men i mitt vardagsrum slog den sannerligen inte igenom.
Nej. Ska det vara Lars ska det vara höst och svårt eller sommar och upp, upp och befriande!
Han har fått mig att fatta att även om man har barn och är lite vuxen sådär undrar man över samma saker som då.
Livet,universum och allting.

Alltså vi lever och mår bra.
Idag har vi haft lite kalajs för mig och Erik. Fika med exotiskt frukt och kaffe. Mycket kackel.
Jag ahr spenderat dagen med att ta Ongen till dagis, där det togs kort, och slagit sönder möbler. Ja, gamla möbler föratt vi ska kunna ta dom till tippen. Vi köpte nytt till Ongens rum igår. IKEA halleluja!
Möblerade och sorterade så fint i hans rum. Nu är det en fröjd att gå in där. Som det ska vara.
Sen så städades det och donades. Himmel. Släkten kom och det fikades.
Nu ska jag börja ta tid för mig själv med.


Vi ska till Ullared och Gekås på Lördag. Ongen gillar inte riktigt konceptet med shopping bara så vi vet inte riktigt hur vi ska göra med honom. Någon som vill köpa honom för en slant? ;-)

Ongen heter han numer. Hua. Vilken envis gosse. Högljudd tror jag dessutom är en underdrift. EMn en mycket trevlig sak är att han nu kan uttala vad han säger mera.
På kvällen talar han om för en att han älskar en sen får man puss och så ska han sova. Herregud vad jag älskar honom.

Erik och jag har inte riktigt gett varandra presenter än. Men jag är så nyfiken. Han vägrar ge mig en hint om vad det kan vara! Gah! Det enda han sagt är att det är en sak som inte kommer förrns imorgon.... AAAAH!

Its a sign

Den senaste tiden har varit full med tecken. Tv, samtal, tidningar och övergivna tankar har alla landat på samma ställe.Överallt som mina ögon, öron och sinne har sökt sig har en sak gemensamt. The Big Picture.
Jag vet inte om ni har märkt det. Men jag har.
Idag pratades det om "Asfaltsdjungelns indianer" på tv. Jag fann mig själv tänka: "Först stadsjeeparna. Det är bra. Börja i liten skala."
Det är bra att det händer något. Frågan är bara vad som kommer hända.
Med andra ord: Vad kommer sen?
Hur får vi stadsjeepsägarna att inse att de överlever utan sin jeep?  
Hur får vi Svenssonfamiljen  att inse att det inte tjänar något till att sopsortera när du ändå tar bilen till sopstationen tjugo meter bort?
Hur får vi politikerna att inse att de måsta värna om miljön mer än sina löner annars finns det snart inga träd kvar att göra deras löner av?
 

 Stå inte och skrik er hesa mot väggar som ändå inget hör. Gör något som märks och förädrar i grunden.

Jag har frågat mig länge vad jag kan göra föratt förbättra. Efter ha sett en uppsjö av dokumentärer   ( av rena händelser faktiskt. Suttit och zappat och så har de sökt upp mig.)  och alla pekar åt samma håll. Som ensam individ finns det tre saker du kan göra.
Fortsätt att förändra ditt sätt att förhålla dig till saker. Alltså: Vakna upp ur dvalan och ruska lite på dig. Ta tag i all fakta som ligger och väntar på att bli sedd och sopsortera och gör de saker som du måste föratt dra ditt strå till stacken.
Påverka dina medmänniskor. Om det så bara handlar om en. Det är svårt att stå när alla runt puttar på dig.
Använd ditt sunda förnuft. Självklart.

Det lättaste och som skulle göra en direkt förändring skulle vara om alla bara slutade handla nya saker och saker slutade nyproduceras. Stäng skiten bara. Handla i andra hand och odla er egen mat eller handla maten som är närproducerad.
Fortsätt cykla och dumpa bilen.
Återvinn ALLT!
Släck alla lampor och njut av mörkret. Är du mörkrädd som jag så tänd ett ljus. :-)

Nu när vi vet bättre så måste vi göra något åt det generationer bakom oss förstört.

Back to nature babe!Men snälla gör något bara.

"Storbrittaniens värsta tänder"

För det första: Usch.
För det andra: Jag vill inte se folks äckliga ruttna tänder i tv i närbild. Satte över till Seinfeld.
För det tredje: Man får höra en tjej säga" jag vill inte gärna gå till tandläkaren för man tänker vad ska han tycka?". Ok. Det kan jag köpa. Om det inte hade varit föratt hon kan visa dom för gud vet hur många tittare. Men inte EN sketen tandläkare.
ja. Nä. Jag förstår ingenting.